T. mioł geburstag. Fajrowali my ze dwa tydnie, bo trzeja było połodprowioć dlo wszyjskich.
Była tyż przyleżytość, co by sie w końcu nasi rodzice trefili.
No a że był geburstag, to mogła żech pofolgować i upiyc torta. Recept znolozł sie som, bo kupuja wszyjskie kulinarne zajtungi (no prawie wszyjskie), kiere som na rynku, no i idzie trefić czasym coś fajnygo.
W listopadowym numerze "Moje gotowanie" były recepty na ciasta łorzechowe. Toć recept na zielono torta pistacjowo mie ujoł najbarzij, czekała żech ino na jako przyleżytość, co by sie móc go upiyc.
W końcu trefił sie geburstag T. i delikatnie żech zasugerowała, czy by nie chcioł takiyj torty.
Na szczyńście powiedzioł "ja" :)
Na co dziyń nie robia tortów, bo som trocha drogie, nale terozki żech mioła fajny powód, to żech mogła go złonacyć. Z drugiyj strony trocha było tyż ślimtanio skuli tygo torta, ale o tym za chwila.
Najprzód trzeja upiyc biszkopt:
- 8 jajec
- 100 g cukru
- szolka mołki
Biołka fyrlomy i przydawomy cuker. Przydowomy żółtka i delikatnie fyrlomy. To samo robiemy z mołkom.
Przelewomy do formy i pieczemy kole 40 minut we 180 stopniach. Nado sie patyczek, co by sprowdzić, czy biszkopt sie nom upiekł.
Kiej biszkpot bydzie już łostudzony, trzeja go przekroć na 4 tajle.
Szpajza / krem
- 6 żółtek
- 200 g cukru pudru
- kopiasto łyżka mołki
- szolka mlyka
- laska wanilii
- 100 g masła
- 200 g mascarpone
- 200 g pistacji, łobranych
Nojprzód robiemy kryma angielsko. Żółtka ucieromy z 7 łyżkami cukru pudru bez 10 min, dosuwomy mołka i ucieromy kolyjne 10 min.
Mlyko warzymy z laskom wanilii i po tym, jak nom sie mlyko uwarzy zalewomy nim masa jajeczno. Kiej sie nom szpajza podniesie, fyrlomy na łogniu aż nom zgynstniyje. Potym studzemy.
Zdo sie, ze jest to fest komplikowane. No i trocha jes, u nos - jak my to robili, to najprzód nom masa wylondowała na wszyjskim, co było we kuchnie, potym nom furgały gorczki z dziesiontygo piyntra, mieli my tyż chwile szlochanio, ale tyż była kupa śmiechu skuli tygo pieczenio :)
Masło ubijomy z pozostałym cukrym bez 5 minut, przydowamy szpajza angielsko, mascarpone i pomlyte pistacje. Całość chwila fyrlomy.
No i mogymy przystompić do finału.
Bieremy pierwszo tajla biszkoptu, polewomy alkoholem (jo żech przydała za dużo szpirytusu i sie ze mnie śmioli, że torta jest szpirytusowo, a niy pistacjowo; bez tóż polecom polonie torta np. cointreu abo inkszym likierym), dowomy szpajza i nastympny spód biszkoptu i tak aż do samygo końca. Kiej już bydom wszyjskie tajle narychotwane, łostatkiym szpajzy złonacymy cołko torta i łozdobiemy pistacjami.
Torta wkładomy do kilszranku, co by sie "przegryzła".
Bydzie dobro nastympnygo dnia.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz