niedziela, 16 lutego 2014

Szekulada ze ćwikłom abo ciasto czekoladowo-buraczane

Terozki jest fest modne co by warzyć. A jak warzyć, to ino maszkety :)
Trefili sie my wczorej wieczór u Karlosa, kaj my sie raczyli ćwiklanymi szpecjałami.
Taki my sie złonacyli tymat wieczerzy! 

Kożdy mioł cosik złonaczyć abo wspierać mentalnie tych, kierzy łonacyli.

I tak w menu było:
- ćwiklanne ślydzie / śledzie w buraczkach
- bagety + tapenady + pate z wontróbek
- kwaśnica
- dziko świnia + ćwikły
- ciasto francuskie + ćwiykły +  kozio kyjza

Musiało sie na stole znolyźć tyż coś słodkiygo. No to żech upiykła ciasto ze ćwikłom i szekuladom.
Ciasto jes ekstremalnie szekuladowe. Dyć dowo sie do niygo 3 tabliczki szekulady! :)  

Co by sie upiyc ciasto szekuladowe ze ćwikłom musisz sie najprzód naszykować:

200 g gorzkij szekulady / gorzkiej czekolady
2 jajca / jajka
150 g cukru
75 ml łolyju słonycznikowygo
80 g mołki/ mąki
1/4 łyżeczki sody
1/4 łyżeczki bakpulwru / proszku do pieczenia
35 g mandli, przemlytych / mielonych migdalów
1 łyżeczka ykstraktu waniliowego
200 g surowyj, startyj ćwikły

Szekulada musisz rozpuścić w kompieli wodnyj. Wstowiosz mały gorczek do wiynkszygo z wrzontkiym i podgrzewosz, kiej sie szekulada niy rozpuści. Potym to studzisz.

Jajca fyrlosz z cukrym. Nojlypiyj w mikserze, bo łon Ci to fajnie wyłonacy.
Jak już to bydzie mioło jasno, puszysto barwa, to przydej tam łolyju ze ykstraktym i jeszcze trocha połonac.

Wszyjstkie sypkie skłodniki przesuj do miski i delikatnie wyfyryrlej, nale już bez miksera.

Na som koniec przydej potarte ćwikły, nale wcześniyj odciśnij sok, no i nasza łostudzono szekulada. 
Fyrlej, ale ino do czasu jak sie nom skłodniki połonczom. 

Przelyj do formy i wsadź do bratruły na 180 stopni. Piecz kole godziny. Sprowdź se pod koniyc pieczenio patyczkiym, eli mosz to już fertig.
Kiej bydzie suchy, to możesz wyciongać. 

Kiej sie ciasto przestudzisz, polyj je polywom.

Jak sie narychtować polywa?

- 100 g szekulady
- 150 ml śmietony 30%
- łyżka masła

Śmietona podgrzewomy, wciepujemy tam szekulada i ynergicznie pofyrlej, co by sie szulada rozpuściła. Przydej masło. 
Polyj ciasto.

Terozki ino musisz czekać, co by sie trocha ustoło :) Smacznego! :)

My sie wczoraj pojedli, trocha my popili. Łogólnie konkluzja była, co my sie trocha zestarzeli, bo wożniyjsze było dlo nos co bydymy jeść a niy, co bydymy pić. Nale ja, przeca jodło jes nojważniyjsze w życiu, a niy to, co by nos nastympnygo dnia bolała gowa. Co niy?


 Przepis ze tyj strony. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz